De vier elementen van Niet-Toxische Tumortherapie

Het doel van NTTT is versterking van het gezonde functioneren van het organisme om de strijd tegen kanker aan te kunnen. Kanker wordt beschouwd als het gevolg van langdurige toxische inwerking, waardoor de betreffende cellen zich gemuteerd hebben tot kankercellen. Het afweersysteem is niet in staat geweest deze cellen te vernietigen, doordat dit systeem belast was door toxines en verslakking. Ook psychische lasten spelen een rol daarbij, zij verlammen de respons op gevaar. Het is de taak van de NTTT-arts de patiënt door het herstelproces te leiden, waarbij ook de gangbare oncologische behandelingen moeten worden betrokken. De volgende elementen dienen als een kapstok om de therapeutische strategie aan op te hangen.

Het voedingsvoorschrift vormt het fundament van de therapie. In deze voeding is alles aanwezig wat ook in de andere elementen zit, maar in mindere mate. Door de juiste voeding, organisch verbouwd, vrij van gifstoffen, vol van essentiële voedingsstoffen, wordt ons lichaam voorzien van alles wat het nodig heeft zonder veel afval achter te laten. Ons lichaam zal daardoor optimaal kunnen functioneren. Voeding vormt in combinatie met reiniging de economie van het lichaam. Het voedingsvoorschrift wordt ondersteund door reinigingskuren om afvalstoffen (slakken) uit te scheiden en ophoping te voorkomen.
Voorbeelden van reinigingskuren zijn purge, clean sweep, liverflush en koffieclysma’s. Bij de purge wordt het spijsverteringskanaal schoongemaakt van de maag af door te laxeren met magnesiumsulfaat en gedurende twee dagen alleen verdund vruchtensap te gebruiken. Bij de clean sweep wordt de darm naar distaal schoongeveegd met een overmaat aan psylliumvezels, waardoor slakken worden verwijderd en de bacterieflora wordt verbeterd.
Bij de liverflush wordt de lever gestimuleerd om meer gal te lozen en de galblaas tot contractie te brengen. Het koffieclysma stimuleert de lever ook tot uitscheiding van gal, een eigenschap van koffie, maar zonder maagirritatie te veroorzaken.

Scroll naar boven